top of page
Søg
  • Forfatters billedeJane

Kan du overhovedet vælge det rette pasningstilbud?

Opdateret: 7. aug. 2022

Du føler knap at I er blevet forældre, når barslen lakker mod enden og I nu skal finde institution eller pasning til det lille dejlige menneske I selv har passet så godt på, de sidste mange måneder. Det kan føles helt naturstridigt og være virkelig svært at finde det helt rigtige pasningstilbud til ens dyrebareste.

Kan du overhovedet vælge det rette sted?

Pige fra dagplejer i kirke hyllinge holder en mælkebøtte
Tryghed skaber ro og mod hos det lille barn.

Når vi skal finde den helt rigtige pasningsplads til vores børn, søger vi hjælp udefra. Nogle laver opslag på facebook med spørgsmål om anmeldelser af de forskellige pasningstilbud, andre rådfører sig med mødregruppen, venner og familie. For denne beslutning er så vigtig i dit barns liv. Men hvis du skal finde den rigtige institutionsplads til dit barn, skal du huske at kigge indad og spørge dig selv: Hvad er vigtigt for dig? Hvad mener du er godt for dit barn?

Du finder ingen der kan passe dit barn så godt som dig selv ...

... men du kan finde nogen som kan bidrage positivt og bevare de værdier, som du selv synes er vigtige. Hvis du finder det, bliver du selv tryg og din tryghed er vigtig. Når du er tryg, så kan du vise dit barn at han eller hun også kan være tryg ved det sted, du vælger. Det kan omvendt være svært at gøre, hvis du rent faktisk ikke føler det er rigtigt at aflevere sit aller kæreste eje i hænderne på en anden.

Så før du finder institution, skal du først finde ud af, hvad der gør dig tryg, når du skal afleverer dit barn.


"Du skal selv føle dig tryg, for at kunne vise dit barn at han/hun kan være tryg.


Pige giver sin blomst til anden pige hos Dagplejer i ejby, Kirke hylling
Når vi er trygge sammen tør vi meget

Hjælp - hvordan ved jeg, hvad der gør mig tryg?

Her er en lille guide og mine bedste tips.

1. Jeres værdier i familien Gør dig først tanker om dine værdier. Tænk over din dagligdag i barslen. Hvad lægger du/I vægt på. Er det omsorgen der er vigtigt? Gør du meget ud af at komme ud i den friske luft hver dag? Tænker du meget over dit barns kost? Vil du ikke have at dit barn får sukker? Synes du det er vigtigt at dit barn får brugt sin motorik meget? Taler du meget med dit barn? Det er alle de små ting du går og gør, måske uden at tænke over det, der fortæller om dine og jeres værdier i familien.

2. Forbedred dig på at du skal besøge forskellige dagtilbud Lav en liste med spørgsmål og gør dig selv klart hvad du synes er vigtigt for dig/jer og dit barn. Spørg ind til netop de ting. Hvis du vil have inspiration til hvad du kan stille af spørgsmål kan du klikke her.

3. Det vigtigste: Besøg de forskellige pasningstilbud og mærk efter

Når du spørger i dit netværk om gode pasningstilbud, skal du være opmærksom på at du muligvis kun sorterer meget groft og måske endda forkert. Dit behov og din oplevelse af et pasningstilbud kan være helt anderledes end en anden families oplevelse. Så det er vigtigt at du selv er ude at se og opleve de forskellige pasningstilbud. Stil dine spørgsmål og aller vigtigst: brug din mavefornemmelse - du kan godt stole på den."Det vigtigste er at du selv er ude at se og opleve de forskellige pasningstilbud. Brug din mavefornemmelse - du kan godt stole på den."

Jeg håber at denne artikel kan hjælpe og jeg vil meget gerne høre fra jer som forældre, hvis I har spørgsmål eller kommentare til artiklen. I kan skrive direkte til mig på janevibekeziegler@yahoo.dk.Jane fra Privat pasningsordning i Ejby, Kirke Hyllinge


Jeg hedder Jane og ejer Janes Sansetrolde, som er en privat pasningsordning i Ejby, Kirke Hyllinge. Jeg har været pædagog i 30 år og arbejdet med børn mellem 0-6 år, superviseret pædagoger, samarbejdet med psykologer.

I mange år har jeg delt hundredevis af både børn og forældres glæde og frustrationer. Her deler jeg mine oplevelser, erfaringer og bedste råd til de ting som kan virke svært og/eller frustrerende som forældre. Jeg hører glædeligt fra dig, hvis du har noget du mener det kunne være rart at læse om og få mine tanker om.


167 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page